Wat is oefentherapie

Oefentherapie volgens de Mensendieck methode is een lang bestaande therapie. De naam Mensendieck is de achternaam van de grondlegster van deze methode. De oefentherapie is gericht op het verbeteren van houding en beweging in uw dagelijkse activiteiten en houdingen. Wat heel belangrijk is: u leert het verband te leggen en te voelen tussen de houding/beweging en het ontstaan/onderhouden van uw klachten.

Feitelijk sporen we de oorzaak van uw klachten op, geven tips en adviezen om de klachten aan te pakken en te laten verdwijnen. Tegelijkertijd leert u te voorkomen dat de klachten terugkomen.

Als u elke dag een beetje oefent, dan worden uw spieren soepeler en sterker zonder dat het echt veel moeite kost. Door de oefeningen wordt u zich bewust van uw eigen, misschien wel niet zulke goede houdingen en hoe u ze kunt veranderen.

Het fijne is dat u het geleerde overal in praktijk kunt brengen; thuis op de bank, aan tafel, tijdens het werken achter de computer, staand in de keuken en tijdens het huishouden. Natuurlijk ook als u aan het werk bent; zittend achter de pc, lopend door het bedrijf waar u werkt, bukkend, knielend, duwend en trekkend en natuurlijk tillend. Kortom het maakt niet uit wat voor werk u doet; u heeft immers geleerd hoe u de bewegingen beter en minder belastend kunt maken. Ook tijdens het sporten kunt u uw verbeteringen doorvoeren en toepassen, zodat het uiteindelijk een "normaal" gevoel wordt en meer van jezelf wordt. Vergelijk het met die oude jas die zo fijn zit, maar die een beetje slecht wordt, die nieuwe jas is mooier en beter, maar zit nog niet zo lekker. Je gaat hem toch vaker dragen en al gauw is het ook je lievelings jas. Veel patiënten beamen dit gevoel.

Oefentherapie geeft u grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen en is aangepast aan uw activiteiten en sluit aan bij uw leefstijl. De oefentherapie zet u op het spoor van beter bewegen.

Klik onder op de link voor de folder:

http://www.vvocm.nl/LinkClick.aspx?fileticket=pNdwlosnpvs%3d&tabid=127&portalid=1&mid=610

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.11 | 14:49
wie ben ik/ actueel heeft ontvangen 2
Je vindt deze pagina leuk